Dual Laser 2021-02-11T13:46:16+02:00

Dual Laser myy ja maahantuo korkealaatuisia lääketieteen laserlaitteita. Tärkeimpiä tuoteryhmiämme ovat oftalmologian laser- ja diagnostiikkalaitteet sekä urologian ja esteettisten hoitojen laserit. Lisäksi toimitamme laserlaitteiden oheistarvikkeita.

Edustamme tuotemerkkejä maailman johtavilta laitevalmistajilta: American Medical Systems, Canon, Iridex, Lumenis, Lutronic, NOON Aesthetics, Synoia, TBH ja Valon Lasers. Tuotteissa yhdistyvät alan uusin teknologia ja hyvä käytettävyys. Seuraamme aktiivisesti alan kehitystä ja pyrimme löytämään suomalaisille lääketieteen ammattilaisille parhaiten sopivat tuotteet. Dual Laserilla on yksinoikeus edustamiensa tuotteiden myyntiin Suomessa.

Asiakkaitamme ovat julkisen ja yksityisen sektorin sairaalat, terveyspalveluyritykset, klinikat ja kauneushoitolat. Kliininen tukemme varmistaa laitteiden oikeanlaisen käytön, jolloin saavutetaan paras mahdollinen hoitotulos.

Suomen Vahvimmat

Yli 40 vuoden kokemus laserlaitteista

Dual Laser on yksi Suomen pisimpään toimineista laserlaitteiden toimittajista. Asiantuntemuksemme pohjautuu perustaja Esa Viherkosken 1970-luvulla aloittamaan kehitystyöhön. Alla oleva aikajana tiivistää yli 40-vuotisen taipaleemme, johon on mahtunut myös omaa laserlaitteiden tuotantoa.

Esa Viherkoski perustaa oftalmologian laserlaitteita kehittävän, valmistavan ja markkinoivan Lasertek Oy:n. Yritys tuo markkinoille maailman ensimmäisen monivärilaserin, Argon/Krypton 41AK:n.
Lasertek aloittaa laserlaitteiden kotimaan toimitusten jälkeen viennin. Seuraavan kymmenen vuoden aikana tuotteita myydään yli 2000 kpl ympäri maailman. Oma kehitystyö jatkuu, ja Lasertek esittelee vuonna 1982 ensimmäisen pienikokoisen kaihiYAG-laserin ja Long Remote Fiberin, jolla lasersäde voidaan siirtää poliklinikalta leikkaussaliin.
Amerikkalainen CILCO ostaa Lasertekin. Toiminta jatkuu Lasertek Oy:n nimellä.
Viherkoski jättää tehtävänsä Lasertekissa ja perustaa kirurgian CO2- ja Nd.YAG -lasereihin keskittyvän Lasermatic Oy:n.
CILCOn yrityskauppojen seurauksena Lasertekin toiminta on loppumassa, jolloin Viherkoski ostaa Lasertek Oy:n takaisin itselleen. Lasertek tuo markkinoille transskleraali kryptonlaserin akuutin glaukooman hoitoon vuonna 1990.
Viherkoski perustaa Dual Laser Oy:n. Dual Laser keskittyy aluksi lääketieteen laserlaitteiden myyntiin ja maahantuontiin. Tuotevalikoimassa on silmälasereiden lisäksi urologisia, KNK-, dermatologisia ja plastiikkakirurgian lasereita.
Dual Laser osallistuu Tekesin FinnWell-terveydenhuollon ohjelmaan. Pitkään harkinnassa ollut skannaavan multispotlaserin tuotekehitys alkaa Tekesin tuella. Valon multispot laser esiteellään 2009 ESCRS -messuilla Barcelonassa. Vienti alkaa.
Valon Lasers irtoaa Dual Laserista itsenäiseksi yritykseksi. Dual Laser jatkaa edustusmyyntiä, ja vuonna 2014 Valon Lasersin kotimaan myynti ja markkinointi siirtyy Dual Laserille.
Dual Laser laajentaa tuotevalikoimaansa ja alkaa myydä ja maahantuoda esteettisten hoitojen laserlaitteita.