Pysyvää karvanpoistoa laserilla

Yllättävän moni kärsii epätoivotusta karvankasvusta. Syyt liikakarvoitukseen voi olla monenlaiset, se voi johtua hormonaalisista syistä, lääkityksestä tai jostain sairaudesta, myös perinnöllisyys vaikuttaa. Tähän ongelmaan on kuitenkin ratkaisu ja pysyvää karvanpoistoa on mahdollista tehdä laserin avulla.

Karvankasvu jaetaan kolmeen vaiheeseen ja kasvuvaiheet vaikuttavat myös hoitotulokseen.

  • Anageeninen kasvuvaihe, jossa karva kasvaa karvatupessa
  • Katageeninen vaihe, jossa valmis karva irtoaa karvatupesta
  • Telogeeninen vaihe, lepovaihe, jonka jälkeen karva putoaa pois ja kierto alkaa alusta

Ihoalueesta riippuen karvoista on noin 15-30% on kerrallaan anageenisessa vaiheessa, jolloin melaniinin määrä on maksimissaan karvatupessa. Siksi myös karvanpoisto laserilla tapahtuu aina anageenisessa vaiheessa. Hoitolaitteiden laservalon aallonpituus on optimoitu imeytymään parhaiten karvojen pigmenttiin, melaniiniin. Laserhoidon aikana laservalo kulkee ihon lävitse kohti melaniinirikkaita karvatuppia, jonka seurauksena karvatupet kuumenevat ja tuhoutuvat.

Laserhoidot olisi suositeltavaa tehdä syksy-kevät välisenä aikana, jolloin hoidettava alue ei olisi alttiina voimakkaalle UV-säteilylle. Nyt siis eletään parhainta aikaa aloittaa karvanpoistohoidot laserilla ja ensi kesänä nauttia karvattomuudesta.
Hoidettavalle alueelle tehdään käsittelyt sarjahoitona. Sarjojen pituudet riippuvat alueesta ja karvanlaadusta. Tyydyttävän hoitotuloksen saamiseksi tarvitaan yleensä 6-8 hoitokertaa. Sarjaan vaikuttaa myös tehdäänkö hoito aleksandriitti (755nm) laserilla vai Nd:YAG (1064nm) laserilla.

Hoitojen välikin vaihtelee 4-8 viikkoa ja tähän vaikuttaa hoidettava alue sekä karvanlaatu. Tummempi ja paksumpi karvalaatu on helpompi hoidettava kuin vaalea ja ohut. Myös ihonväri vaikuttaa hoitojen tekemiseen suuresti.  Tästä syystä on tärkeää, että karvanpoistolaitteen ominaisuuksista löytyy molemmat laserit Aleksandriitti ja Nd:YAG. Tämä yhdistelmä takaa sen, että saadaan laajempikirjoisesti hoidettua kaikki ihotyypit ja karvalaadut.

Lumenis SplendorX tarjoaa nämä yhdistelmälaserina niin, että aleksadriitti ja Nd:YAG voidaan fuusioida yhdessä käytettäväksi. SplendorX erikoisuus on myös laitteen neliönmuotoinen hoitoalueen spotti. Neliö muotona ei jätä hoitamattomia alueita ja ei tarvitse myöskään pelätä hoitoalueen päällekkäisyyksiä.
Laitteessa on yhdistettynä myös kaksi erilaista jäähdytysmekanismia, jotka takaavat miellyttävyyden hoidon aikana eli voidaan puhua kivuttomasta toimenpiteestä. Lisäksi integroitu savuimuri tukee hoidon miellyttävyyttä niin tekijälle kuin potilaalle. SplendorX nopeaan, miellyttävään ja tehokkaaseen karvanpoistoon.